Edelstenenhuis ViaVanZadelhoff
Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn 

Toermalijn (bekijk voorraad), dus ook wel Schorl genoemd, is ooit door zeelieden vanuit Sri Lanka meegenomen naar West-Europa. Turmali: steen met gemengde kleuren (Singalees). Zwarte toermalijn komt voor in verschillende kleuren: blauw, rood, groen, roze, geel, bruin, zwart, kleurloos maar ook tweekleurig en driekleurig.

Vindplaatsen zijn: Brazilië, Rusland, Afghanistan, Birma, Madagaskar, Maine, Californië.

Ooit werd toermalijn genoemd naar de vindplaats, tegenwoordig noemt men Toermalijn naar de kleur van de steen. (Zwarte Toermalijn).
Arbeiders in steengroeven ontdekten dat Zwarte Toermalijn bij verhitting as uit het vuur aantrekt.

Heel populair is dan ook de beschermende werking van toermalijn bij elektro smog en straling. Je plaats de zwarte toermalijn in de buurt van elektrische apparatuur, zoals de tv, computer, mobiele telefoon maar bijvoorbeeld ook in je meterkast.

Toermalijn hanger
Toermalijn

De steen is ook een hele robuuste stoere steen om te zien en kan op die manier echt iets extra’s toevoegen aan je interieur. Plaats de steen op een mooie ondergrond of maak een groepje van zwarte toermalijnstenen. Glazen potten, schalen of flessen zijn ideaal voor de iets kleinere stukken van deze steen.