Aanbieding!

Rookkwarts cluster

149.00 129.00

Rookkwarts Cluster.

A kwaliteit. Veel mooie punten. Uniek.

Afmeting ca. 12*9*8  cm.

 

1 op voorraad

Beschrijving

Rookkwarts is een doorzichtige steensoort met een glasachtige glans die heel lichtbruin tot zwart van kleur kan zijn. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Bescherming, aarding en ontspanning. Gewicht ca. 747 gram.

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties.

Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit.

De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen negatieve (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.) en helpt bij het mediteren. Het is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden. Fysiek werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.

Basischakra (1e)

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Rookkwarts is een kwarts-variëteit. De kleur is rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend. Heel donkere varianten worden morion genoemd.

In de Oudheid waarschuwde deze steen de soldaten in strijd als hij donker verkleurde. Rookkwarts wordt nu nog gebruikt voor rozenkransen en crucifixen.

De kleur van rookkwarts ontstaat dus lang nadat de kristallen gevormd zijn en kan enige miljoenen jaren in beslag nemen Dit is ook de reden dan de meeste rookkwartsen in veldspaatrijke gesteenten zoals graniet ontstaan

Rookkwarts komt het meest voor in holten in intrusiegesteenten en hooggradige metamorfe gesteenten. In sedimentaire gesteenten en uitvloeiingsgesteenten is rookkwarts zeldzaam. Vindplaatsen zijn in onder andere de Alpen, Brazilië, Rusland, Mexico, India, Ierland, Zimbabwe, Afghanistan, en VS.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rookkwarts cluster” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: