ViaVanZadelhoff
Aanbieding!

Oceaan Jaspis

69.00

Jaspis is een onpure kwarts variant. De groep stenen is opaak en kan verschillende streepachtige patronen en kleuren vertonen.

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Afmeting: circa 9 cm breed en 17 cm hoog, dikte 5cm.

Jaspis is een veel voorkomende steen en wordt o.a. gevonden in: Australië, Brazilië, India, Mexico, Rusland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

1 op voorraad

Beschrijving

Oceaan jaspis bevordert de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, verminderen. Fysiek werkt oceaan jaspis ontgiftend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen en de spijsvertering.

Enkele veelvoorkomende soorten zijn: heliotroop (groene jaspis met rode vlekjes), mookaiet (geel, rood en bruintinten), jaspisijzer, dalmatiër jaspis (cremekleurige basis met bruinige en zwarte vlekjes ook wel dalmatiër steen genoemd), jaspis brecci (marmerachtig roodbruin patroon), jaspis zilverblad (ook wel jaspis silverleaf genoemd), regenboog jaspis (steen met rood en/of bruin streeppatroon) en kambaba jaspis wat ook wel verkocht wordt onder de naam elderiet. Hildegard jaspis is een Duitse naam voor heliotroop. De steen die wordt verkocht als bumble bee jaspis is eigenlijk geen jaspis soort. Het zelfde geldt voor K2 jaspis, dit is eigenlijk azuriet in graniet.