ViaVanZadelhoff
Aanbieding!

Bergkristal Cluster 5

34.95

Schitterende groep Bergkristal punten! Bijna een kilo.

Bergkristal heeft een neutrale, zuiverende werking.

Mooie punten! Formaat 22*14*5 cm.

 

1 op voorraad

Beschrijving

Ooit beschouwde men Bergkristal als versteend ijs. De naam Bergkristal is dan ook afgeleid van het Griekse woord Krystallos dat helder ijs/bevroren water betekent.

Tijdens de Middeleeuwen gebruikte men glazen van Bergkristal omdat men geloofde dat het glas zou breken als het in aanraking kwam met gif. In Tibet gebruikt men Bergkristal om wonden mee te behandelen.

Bergkristal is een kwarts variant. Door de kwarts structuur is Bergkristal een goede warmtegeleider en zodoende ook geschikt voor chakra legging/healing. Bergkristal versterkt de werking van andere stenen.

Als je hoofd te vol zit kun je een Bergkristal dragen met de punt van het kristal naar de aarde gericht, zodat de overbodige energie kan worden afgevoerd. Als je beter wilt aarden draag je een Bergkristal met de punt van het kristal naar boven gericht, zodat je de aarde- energie kan op nemen. Om negatieve aardstralen om te buigen leg je een Bergkristal onder je bed met de punt van het kristal richting het Noorden. Leg een brok Bergkristal op je werkplek om je concentratie vast te houden.

Er is momenteel veel vraag naar Bergkristal. Niet zo verwonderlijk als je weet dat Bergkristal, spiritueel gezien, het licht in de duisternis is…….

Extra informatie

Mineraaleigenschappen

Chemische formule: SiO2
Kleur: Kleurloos, soms iets troebel
Streepkleur: Wit
Hardheid: 7
Glans: Glasglans
Breuk: Schelpvormig, zeer bros
Splijting: Geen
Kristalstelsel: Trigonaal zeszijdige prisma's

Andere suggesties…