Edelstenenhuis ViaVanZadelhoff
De Drukkerij

Veel gestelde vragen!

Winkelen? 24 uren per dag . 7 dagen per week. Track & Trace PostNL. Ook in België. Real Live producten zien kan. Maak eventueel een afspraak. Wij verlenen extra service door op verzoek extra afbeeldingen of filmpjes toe te sturen.

1. Ik wil een bestelling plaatsen. Ben ik verplicht om een (inlog)account aan te maken?
Nee dat is niet nodig. Het inlogaccount is handig als je vaak bij ons besteld omdat je dan niet telkens jouw adresgegevens hoeft in te vullen.
Ook kun je met een account handig jouw favoriete artikelen bewaren en verlanglijstjes naar vrienden doorsturen.

2. Kopen jullie stenen in van particulieren?
Heb je ruwe mineralen (minimaal vanaf circa een kilo per mineraal) stuur dan een duidelijke foto (maximaal 300 kb per foto)  met afmetingen naar ons toe. Wij reageren dan binnen 48 uren. Je krijgt in ieder geval eerst een ontvangstbevestiging. Let wel! U ontvangt circa 30% van de reguliere verkoopprijzen. Wij moeten ze namelijk weer kunnen verkopen en dat dient wel lonend te zijn. 

3. Ik ben op zoek naar een specifieke steen maar kan deze niet vinden in de webwinkel.
Het komt regelmatig voor dat wij via de mail of telefonisch deze vraag krijgen. Over het algemeen blijkt dat wij op korte termijn uw steen kunnen leveren.
Desgewenst sturen wij je eerst foto’s daarvan toe of plaatsen wij die bij ons op de site.

4. Kan ik mijn bestelling terugsturen als ik niet tevreden ben?
Wij willen graag tevreden klanten. Informeer ons zo spoedig mogelijk, binnen 48 uren na ontvangst van je bestelling, per mail of telefoon. Wij nemen dan contact met je op en in overleg bespreken wij hoe wij de ontevredenheid snel kunnen oplossen. Retouren (na onze instemming) gaan bij ons alleen via Post NL. Grote mineralen met een waarde hoger dan € 99,00 dienen persoonlijk binnen 3 dagen na ontvangst persoonlijk te worden teruggebracht. De reden hiervan is om gelijke tijd de oorspronkelijke staat (bijvoorbeeld, geen beschadigingen) te kunnen vaststellen.

5. Wij willen graag bij je komen winkelen. Heeft u een winkelpand of showruimte waar wij de artikelen kunnen bekijken.
Wij gaan verhuizen! Vanaf september (na Corona) kun je ons hele assortiment weer real live zien. Wil je 1 of meerdere van onze producten zien dan kan dat! Maak een afspraak per telefoon 0651931022 of mail ons. Extra foto’s kunnen wij ook per whatsapp toesturen. Volg ons op Instagram   Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. Vanaf september 2021 verhuizen wij naar een nieuwe locatie De Drukkerij in Alkmaar. Hier wordt momenteel nog verbouwd. 

6. Slijpen jullie edelstenen.
Edelstenen slijpen en polijsten doen wij niet.

7. Ik wil liever per mail of telefonisch bestellen.
Ja dat kan. Neem telefonisch contact met ons op. Mailen mag ook. Dan nemen wij met je contact op over de procedure. Ben je nog geen vaste klant dan dien je de bestelling wel vooraf te betalen.

8. Verzendkosten (via PostNL, track en trace).

Voor het buitenland gelden andere tarieven. Mail ons eerst even. Dan kunnen wij dit vooraf goed afspreken. Voor België staan de verzendkosten ook vermeld tijdens het afrekenen. Tot 2 kilo is dit € 13,00 (track en trace). U kunt dan uw keuze maken. 

Hoe weet ik welke verzendmethode ik het beste kan kiezen? Wat zijn de verzendkosten?
Verzendkosten kun je aanvinken bij de betaling. Brievenbuspost binnen Nederland € 3,95. Pakketje binnen Nederland € 6,95. 

9.  Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis.

  1. Uiterlijk binnen drie werkdagen heb je jouw bestelling in huis. Het kan voorkomen dat ondanks het zorgvuldig bijhouden van de voorraad, een product niet direct leverbaar is. In dat geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op over de verwachte leveringstermijn of eventueel terugbetaling.
  2. Let op: Door de lockdown ervaren wij enorme drukte. Ook bij de door u gekozen vervoerder (PostNL, UPS, DHL of DPD) zijn er vertragingen. Hierdoor lukt het niet altijd om alle pakketten binnen 24 uur te bezorgen.

Edels