14 november 2020 Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn (momenteel uitverkocht, in bestelling)
De een noemt het Toermalijn, de ander Schorl. Het maakt niet uit, beide is goed!
Toermalijn, dus ook wel Schorl genoemd, is ooit door zeelieden vanuit Sri Lanka meegenomen naar West-Europa. Turmali: steen met gemengde kleuren (Singalees). Toermalijn komt voor in verschillende kleuren: blauw, rood, groen, roze, geel, bruin, zwart, kleurloos maar ook tweekleurig en driekleurig.
Vindplaatsen zijn: Brazilië, Rusland, Afghanistan, Birma, Madagaskar, Maine, Californië.
Ooit werd Toermalijn genoemd naar de vindplaats, tegenwoordig noemt men Toermalijn naar de kleur van de steen. (Zwarte Toermalijn).
Arbeiders in steengroeven ontdekten dat Zwarte Toermalijn bij verhitting as uit het vuur aantrekt.
Bij verwarming laadt het ene einde van de Toermalijn positief op en het andere einde negatief. Zo zal de Zwarte Toermalijn bij verwarming ook papiersnippertjes kunnen aantrekken.
Heel populair is dan ook de beschermende werking van zwarte toermalijn bij elektro smog en straling. Je plaats de zwarte toermalijn in de buurt van elektrische apparatuur, zoals de tv, computer, mobiele telefoon maar bijvoorbeeld ook in je meterkast.

Toermalijn hanger

Maar de zwarte toermalijn is ook een hele robuuste stoere steen om te zien en kan op die manier echt iets extra’s toevoegen aan je interieur. Plaats de steen op een mooie ondergrond of maak een groepje van zwarte toermalijnstenen. Glazen potten, schalen of flessen zijn ideaal voor de iets kleinere stukken zwarte toermalijn.
Doordat de zwarte toermalijn zo’n stoer stukje natuur is kan hij ook mooi gecombineerd worden met andere materialen: leg eens een stuk zwarte toermalijn op een mooie bronzen schaal: prachtig toch!
In ons assortiment zwarte toermalijn o.a.: Grote stenen en kleinere brokjes, zwart met kwartsnaaldjes, hanger/staafje met zilveren oogje, hanger ruw en spiraalhanger.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: