10 februari 2019 Pyriet kopen Haarlem

Pyriet kopen Haarlem

Schitterend stukken Ruwe Pyriet met een mooi kubisch kristalstelsel.

Tijdens de goudkoorts in Amerika dachten veel mensen dat ze goud hadden gevonden, terwijl het in werkelijkheid Pyriet was. Pyriet lijkt ook wel op goud door de goudachtige glans. Maar als je het glansvlak kantelt dan verandert de glans, bij goud verandert de goudglans dan juist niet. Pyriet is hoekig, hard en heeft scherpe randjes, terwijl goud rond is en zacht. Ondanks de verschillen zijn er veel mensen met het ‘nep goud’ voor de gek gehouden. Fools gold is dan ook een bekende bijnaam van Pyriet.
Pyriet heeft een kubisch kristalstelsel en bestaat uit ijzersulfide, ook wel Ferro sulfide genoemd. Oud Nederlandse woorden voor Pyriet zijn; zwavelijzer, zwavelkies en ijzerkies. Pyriet kan je beter niet met water reinigen, het bevat ijzer en kan dus gaan roesten.

Bij vermoeidheid dicht Pyriet de energielekkages. Leg een Pyriet op je werkplek en laat de energie stromen! Chakra: Basis, Zonnevlecht en Keel.
IJzersterke energie, voor jezelf of voor een ander!

Als je met metaal op Pyriet slaat ontstaan er vonken. Toen het buskruit was ontdekt werd er eerst nog Pyriet gebruikt in vuurwapens om het buskruit mee te ontsteken. Maar doordat Pyriet te makkelijk breekt, ging men al snel over op vuursteen.

IJzersterke energie, voor jezelf of voor een ander!

Schitterend stuk Ruwe Pyriet met een mooi kubisch kristalstelsel.
A kwaliteit. Nieuwe voorraad. Gewicht: 1,6 kg. Op verzoek kleinere of grotere stukken mogelijk.
Voor kleinere stukken wordt een iets hogere kiloprijs berekend.


Op verzoek zijn kleinere of grotere stukken mogelijk.

Kopen kan online of binnen Urban Community Store te Haarlem, Houtplein 16. Wil je in de winkel Pyriet kopen mail of bel dan even dan checken wij vooraf onze voorraad in de showruimtes. Dit om een teleurstelling te voorkomen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: