Edelstenenhuis ViaVanZadelhoff
Lapis Lazuli

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli ontstaat als kalksteen in contact komt met calsiet en pyriet, waardoor een nieuw, diepblauw mineraal ontstaat: Lazuriet.

Lapis, meer steen dan mineraal, bestaat meestal uit compacte luzuriet kristallen met spikkels witte dolomiet, calsiet, pyriet en sodaliet. Lazuriet apart komt minder vaak voor.

De beste vindplaats is Afghanistan. Chili is een goede tweede. Zo ook Argentinië.

De naam van deze siersteen komt van het latijnse woord voor steen, lapis en de Perzische naam van het mineraal, lajuward, waar ook “azuur”van afgeleid is.

Lapis lazuli, in het oude Egypte chesbet genoemd, was gewijd aan Maat, de godin van waarheid en balans.

De steen brengt de spirituele eigenschappen van intense stilte en inzicht; mensen die daar niet bekend mee zijn kunnen hierdoor in verwarring worden gebracht. In deze sfeer ontstaat echter vaak een sterke intuïtie en inspiratie.

De steen laat zien dat waarheid van essentieel belang is voor succes.

Energie: trouw aan de waarheid en serieus.

In onze winkel en online kunt u Lapis Lazuli kopen.

 

 
 

Een prachtig blauw gesteente met kenmerkende gouden pyrietspikkels. De steen bestaat uit meerdere mineralen, waarvan lazuriet met 25-50 procent het belangrijkste is. Soms bevat de steen ook stukjes wit; dit is calciet en soms marmer. De beste kwaliteit lapis lazuli komt uit Afghanistan en is blauw met goudkleurige spikkels, zonder wit.