29 juni 2020 Bergkristal

Bergkristal

Bergkristal, wie kent het niet? Mooie heldere stukken met of zonder insluitsels, of juist minder heldere exemplaren. Het is maar net wat je het meest aanspreekt! Bergkristal kopen in Alkmaar. 

Mooie losse stukken bergkristal en bergkristal clusters worden niet alleen gewaardeerd door verzamelaars maar ook door de niet-verzamelaar: heel decoratief.

Op de foto: Lumerisch bergkristal. Zijn echte nieuwetijdskristallen met een zeerge lichtfrequentie

Verlichting in combinatie met Bergkristal creëert een echte eyecatcher! Verlichting in de vorm van een brandend kaarsje of een lampje/spotje, het kan allemaal….
Ooit beschouwde men Bergkristal als versteend ijs. De naam Bergkristal is dan ook afgeleid van het Griekse woord Krystallos dat helder ijs/bevroren water betekent.
Tijdens de Middeleeuwen gebruikte men glazen van Bergkristal omdat men geloofde dat het glas zou breken als het in aanraking kwam met gif.

In Tibet gebruikt men Bergkristal om wonden mee te behandelen.
Bergkristal is een kwarts variant. Door de kwarts structuur is Bergkristal een goede warmtegeleider en zodoende ook geschikt voor chakra legging/healing. Bergkristal versterkt de werking van andere stenen.Als je hoofd te vol zit kun je een Bergkristal dragen met de punt van het kristal naar de aarde gericht, zodat de overbodige energie kan worden afgevoerd.

Als je beter wilt aarden draag je een Bergkristal met de punt van het kristal naar boven gericht, zodat je de aarde- energie kan op nemen. Om negatieve aardstralen om te buigen leg je een Bergkristal onder je bed met de punt van het kristal richting het Noorden. Leg een brok Bergkristal op je werkplek om je concentratie vast te houden.

Er is momenteel veel vraag naar Bergkristal. Niet zo verwonderlijk als je weet dat Bergkristal, spiritueel gezien, het licht in de duisternis is…….
Bergkristal heeft een neutrale, zuiverende werking. De steen bevordert je concentratie en helder denken, geeft energie en kracht. Bergkristal beschermt je aura tegen straling en reinigt al je chakra’s en brengt ze in balans. De steen heeft een positieve werking op je immuunsysteem, misselijkheid, diarree, zwelling, evenwichtsstoornissen, menstruatiestoornissen en overgangsklachten. In combinatie met andere stenen zal Bergkristal de werking daarvan versterken.
De betekenis van Bergkristal geeft, in combinatie met bepaalde vormen/uitvoeringen, een extra symboliek. Zoals een engel van Bergkristal: De engel staat symbool voor de liefde en contact met het hemelse. Bergkristal is de steen voor zuivering, energie en bescherming. Wat een mooie combinatie!
Of een hart van Bergkristal: Een hart staat symbool voor ons leven, voelen, beleven en Bergkristal is de steen voor zuivering, energie en bescherming. Mooi!
Maar ook bij een Bergkristal Geode: Een Geode symboliseert innerlijke schoonheid, zuiverheid en harmonie. De mooie binnenkant met een ruwe buitenkant helpt je om innerlijke schoonheid (ook emotioneel) te zien, bij jezelf…en bij een ander.
En ook mooi, een Boeddha van Bergkristal:

De Boeddha staat symbool voor geluk, liefde en vriendschap. Bergkristal is de steen voor zuivering, energie en bescherming. Een hele mooie combinatie!
Bergkristal heeft en geeft zoveel mogelijkheden: een bijzonder stukje natuur!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: