2 februari 2019 Calciet Haarlem

Calciet Haarlem

Prachtig…. ca 1,9 kilo ruwe Oranje Calciet!

Calciet kopen in Haarlem. Houtplein 16. Urban Community Store. Je kunt de steen ook direct kopen via onze webwinkel. Nu kopen.

Afmeting 19 breed, 10 hoog en 14cm diep.

Oranje Calciet werkt kalmerend, verwijdert stagnerende energie en vermindert emotionele stress.
De steen versterkt het zelfvertrouwen en zelfrespect.

Oranje Calciet heeft een bevorderende werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.

Deze mooie Oranje Calciet is door zijn unieke vorm op meerdere manieren neer te zetten/plaatsen.

Calciet oftewel kalkspaat (koolzure kalk of calciumcarbonaat) is een zachte steensoort (hardheid 3) en komt voor in allerlei kleuren zoals geel (honingcalciet), blauw, groen, roze oranje, rood, wit en kleurloos. Ook komt het in meer verschillende kristalvormen voor dan enig ander mineraal. De steen heeft een glasachtige glans. Calciet bestaat uit calcium, koolstof en zuurstof. Ook marmer bestaat voor het grootste gedeelte uit Calciet. Onzuiver marmer kan daardoor een veelheid van kleuren vertonen.

Honing Calciet

Bij breuk ontstaan zes vlakkige stukjes, die “romboëders” worden genoemd. Als je zo’n helder splijtstuk op beschreven papier legt, zie je het schrift verdubbeld.

Stalactieten en stalagmieten worden in grotten gevormd, wanneer kalkhoudend water van de gewelven drupt. Elk jaar worden miljoenen tonnen kalksteen gebroken in groeven voor het maken van cement.

Diverse kleuren Calciet

Je kan er ook voor kiezen om een aantal Calciet stenen bij elkaar neer te zetten als groepje. Zo’n groepje Calciet stenen kan dan ook uit meer dan een kleur bestaan. Door de unieke vorm van Calciet zijn de meeste stenen ook op meerdere manieren neer te zetten/plaatsen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: