22 september 2017

Calciet

Calciet oftewel kalkspaat (koolzure kalk of calciumcarbonaat) is een zachte steensoort (hardheid 3) en komt voor in allerlei kleuren zoals geel (honingcalciet), blauw, groen, roze oranje, rood, wit en kleurloos. Ook komt het in meer verschillende kristalvormen voor dan enig ander mineraal. De steen heeft een glasachtige glans. Calciet bestaat uit calcium, koolstof en zuurstof. Ook marmer bestaat voor het grootste gedeelte uit Calciet. Onzuiver marmer kan daardoor een veelheid van kleuren vertonen.

Honingcalciet

 

Bij breuk ontstaan zes vlakkige stukjes, die “romboëders” worden genoemd. Als je zo’n helder splijtstuk op beschreven papier legt, zie je het schrift verdubbeld.

Stalactieten en stalagmieten worden in grotten gevormd, wanneer kalkhoudend water van de gewelven drupt. Elk jaar worden miljoenen tonnen kalksteen gebroken in groeven voor het maken van cement.

Door de unieke vorm van Calciet zijn de meeste stenen ook op meerdere manieren neer te zetten/plaatsen.

Je kan er ook voor kiezen om een aantal Calciet stenen bij elkaar neer te zetten als groepje. Zo’n groepje Calciet stenen kan dan ook uit meer dan een kleur bestaan. Door de unieke vorm van Calciet zijn de meeste stenen ook op meerdere manieren neer te zetten/plaatsen.

Ook mooi zijn calcietstenen in glazen potten, flessen en schalen: de kleuren van de Calciet komen dan ook mooi tot uiting. Kortom: geef je creativiteit de ruimte …de keuze is reuze!

In ons assortiment Calciet o.a.: Honingcalciet, oranje, wit, groen, blauw, wit in combinatie met pyriet en een mix van groene, blauwe en oranje brokken calciet in een mooie glazen pot.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: