Edelstenenhuis ViaVanZadelhoff
Bergkristal

Bergkristal

Wie kent het niet? Mooie heldere stukken met of zonder insluitsels, of juist minder heldere exemplaren. Het is maar net wat je het meest aanspreekt! Bergkristal kopen in Alkmaar. 

Clusters

Mooie losse stukken en clusters worden niet alleen gewaardeerd door verzamelaars maar ook door de niet-verzamelaar: heel decoratief.

Lumurisch bergkristal

Dit zijn echte nieuwetijdskristallen met een zeer hoge lichtfrequentie

Verlichting in combinatie met de steen creëert een echte eyecatcher! Verlichting in de vorm van een brandend kaarsje of een lampje/spotje, het kan allemaal.

Is het versteend ijs?

Ooit beschouwde men Bergkristal als versteend ijs. De naam Bergkristal is dan ook afgeleid van het Griekse woord Krystallos dat helder ijs/bevroren water betekent.
Tijdens de Middeleeuwen gebruikte men glazen van Bergkristal omdat men geloofde dat het glas zou breken als het in aanraking kwam met gif.

In Tibet gebruikt men Bergkristal om wonden mee te behandelen.
Bergkristal is een kwarts variant. Door de kwarts structuur is het een goede warmtegeleider en zodoende ook geschikt voor chakra legging/healing. Bergkristal versterkt de werking van andere stenen. Als je hoofd te vol zit kun je een Bergkristal dragen met de punt van het kristal naar de aarde gericht, zodat de overbodige energie kan worden afgevoerd.

Als je beter wilt aarden draag je een Bergkristal met de punt van het kristal naar boven gericht, zodat je de aarde- energie kan op nemen. Om negatieve aardstralen om te buigen leg je hem onder je bed met de punt van het kristal richting het Noorden. Leg een brok op je werkplek om je concentratie vast te houden.

Er is momenteel veel vraag naar Bergkristal. Niet zo verwonderlijk als je weet dat spiritueel gezien, het licht in de duisternis is. Het heeft een neutrale, zuiverende werking. De steen bevordert je concentratie en helder denken, geeft energie en kracht.

In combinatie met andere stenen zal deze steen de werking daarvan versterken.

De betekenis geeft, in combinatie met bepaalde vormen/uitvoeringen, een extra symboliek. Zoals een engel. De engel staat symbool voor de liefde en contact met het hemelse. 

Een hart.

Een hart staat symbool voor ons leven, voelen, beleven en is de steen voor zuivering, energie en bescherming. 

Geode.

Een Geode symboliseert innerlijke schoonheid, zuiverheid en harmonie. De mooie binnenkant met een ruwe buitenkant helpt je om innerlijke schoonheid (ook emotioneel) te zien, bij jezelf…en bij een ander.

Een Boeddha.

De Boeddha staat symbool voor geluk, liefde en vriendschap. De steen is voor zuivering, energie en bescherming. Een hele mooie combinatie!

Bekijk ook onze facebookpagina!

Reacties worden zeer op prijs gesteld.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.