26 september 2018 Amethist Uruguay Ruw

Amethist

Amethist

Noem de steen “Amethist” en er zijn altijd wel mensen die er iets over weten te vertellen. Een populaire steen die vaak gebruikt wordt voor ontspanning, slaapproblemen en meditatie.

Maar de Amethist heeft meer toepassingen! De woonbladen geven het tegenwoordig ook al aan…. Zet een Amethist op een mooie plek in huis zodat hij kan schitteren. Met zijn prachtige paarse kristallen is de Amethist een echte aanwinst voor je interieur. Een blikvanger met een relaxte sfeer.

Ook in een praktijkruimte of sauna komt de Amethist tot zijn decoratieve recht en draagt hij bij aan een fijne sfeer. En wat te denken van een school? Zet de Amethist op een centrale plek (bijvoorbeeld entree/hal) en hij weet alle aandacht naar zich toe te trekken, kinderen krijgen er geen genoeg van en vinden de steen prachtig om te zien. Hoe mooi is dat!

Amethist is een kwartsvariant. Sporen ijzer, mangaan en titaan zijn verantwoordelijk voor de paarse kleur. De kleur wisselt tussen intens purper en bleekblauw violet tot zelfs kleurloos.

Vindplaatsen zijn: Brazilië, Uruguay, Oeral, Namibië en Madagaskar. Amethist wordt gevonden als goedgevormde kristallen die dikke lagen vormen vooral in holten van vulkanisch gesteente.
Amethist kan verkleuren onder invloed van (fel) zonlicht.

Wij verkopen Amethist van zowel Brazilië als Uruguay kwaliteit. De Uruguay kwaliteit is iets kostbaarder.

In ons assortiment Amethist o.a.: ruw/brokken, geode, geode twins, cluster, ring, hanger, oorbellen en trommelsteen.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: